MIDDLE MANAGEMENT COMPETENCIES AIMED IN ORGANIZATIONAL SUSTAINABILITY: A CASE STUDY IN A FOOD INDUSTRY ORGANIZATION
DOI:
https://doi.org/10.13037/gr.vol31n91.2278Abstract
The discussion about sustainability is a reality in public and private organizations, and began reflections and questions about his form of responsibility and management. This paper aimed to identify the competencies found in tactical level managers, which may aid in the development of sustainable practices in a multinational food industry organization. In this case study, the data were collected through desk research, semi-structured interviews with two coordinators and two analysts, and have been used a questionnaire to self-assessment of managers and engineers in relation to skills focused on sustainability. The results generated contributions of theoretical and practical. Emerged from theoretical skills and deliveries aimed at sustainability managers’ tactical level as well as the development of an assessment tool such skills.Thus was presented the importance of developing a body of managers sensitive to organizational sustainability practices and realized that sustainability can find on the management skills practical support to the organizational awareness.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2015-03-27
How to Cite
de Carvalho, A. C. V., Stefano, S. R., & Munck, L. (2015). MIDDLE MANAGEMENT COMPETENCIES AIMED IN ORGANIZATIONAL SUSTAINABILITY: A CASE STUDY IN A FOOD INDUSTRY ORGANIZATION. Gestão & Regionalidade, 31(91). https://doi.org/10.13037/gr.vol31n91.2278
Issue
Section
Articles
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a https://creativecommons.org/
licenses/by-nc-nd/4.0/, permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista. - Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).