Perception of the sanitary surveillance regulations by family farmers from Joaçaba, Herval d’Oeste, and Luzerna, Brazil
DOI:
https://doi.org/10.13037/gr.vol32n95.2898Abstract
This study aimed to identify the perceptions of family farmers regarding sanitary regulations on the production and tradeof their products in the municipalities of Joaçaba, Herval d’Oeste, and Luzerna, in the Midwest of Santa Catarina, Brazil.The perspectives of quantitative and qualitative research, exploratory and descriptive approach, and the procedures of fieldand documentary research were used. Primary data were collected through semi-structured interviews applied to 135 familyfarmers and supplemented with observations. The interviews were conducted in local rural workers unions and the tradefair of colonial goods in Joaçaba. We found that farmers recognize the need of sanitary rules; however, requirements areexcessive and expensive, hindering adjustments, particularly for farmers with small-scale production and low income. Weidentified the need for public initiatives for implementing sanitary regulations in family farmers daily lives.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2016-06-03
How to Cite
Fischer, A., Marini, D., & Winck, C. A. (2016). Perception of the sanitary surveillance regulations by family farmers from Joaçaba, Herval d’Oeste, and Luzerna, Brazil. Gestão & Regionalidade, 32(95). https://doi.org/10.13037/gr.vol32n95.2898
Issue
Section
Articles
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a https://creativecommons.org/
licenses/by-nc-nd/4.0/, permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista. - Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).