EVALUATION OF THE BRAZILIAN SCALE “INNOVATION DEGREE “ IN PERUVIAN SMES
DOI:
https://doi.org/10.13037/gr.vol35n105.5901Keywords:
Innovation, SMEs, Comparison between countriesAbstract
Innovation theories and models have traditionally responded to the reality of large companies and more developed countries, but nowadays their evolution is highlighting the need to study it also in emerging countries and SMEs, because they face different challenges. One of the current innovation models that is focused on these challenges is the triple helix (governmental programs that integrate university-business efforts), and within two triple-helix projects (one in Brazil and one in Peru) we designed and assessed a scale of innovation adapted to the reality of these countries. Results show that the scale is consistent in both countries, although discriminating singular profiles. Theoretical and empirical adjustment of the scale is supported, since it predicts creative performance and is affected by leader’s innovativeness, assumption which were raised in the design.Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2019-07-04
How to Cite
Sosa-Sacio, M., & Matos-Reyes, N. (2019). EVALUATION OF THE BRAZILIAN SCALE “INNOVATION DEGREE “ IN PERUVIAN SMES. Gestão & Regionalidade, 35(105). https://doi.org/10.13037/gr.vol35n105.5901
Issue
Section
Special Issue – Management and Innovation in Latin America
License
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a https://creativecommons.org/
licenses/by-nc-nd/4.0/, permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista. - Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).