The Influence of Flaxseed on the body weight of Wistar Ovarioctomized Rats
DOI:
https://doi.org/10.13037/rbcs.vol13n43.2433Palabras clave:
NutriçãoResumen
Objectives: To evaluate the influence of flaxseed for a long period of time and its hormonal effects of weight loss in castrated rats. Methods: We used 21 Wistar rats that underwent bilateral oophorectomy for induction of menopause, randomly divided into three groups: control group (CG) (n = 7), which received a diet based on casein 10 percent; flaxseed group, that received a diet based on casein plus 25 percent of flaxseed (FG) (n = 7); and modified control group, that received a diet based on modified casein 10 percent and with addition of lipid and fibers (CGM) (n = 7). All diets were prepared according to the recommendations of the AIN 93, the animals were kept under controlled temperature (22ºC ±2ºC) and adequate lighting (light/dark cycle of 12 to 12 hours). The animals received food and water (adlibitum). The rats were anesthetized with Thiopentax® for blood collection by cardiac puncture for the determination of 17b-estradiol and collection of tissues (liver, bladder and uterus).Descargas
Los datos de descargas todavía no están disponibles.
Descargas
Publicado
2015-03-16
Número
Sección
ARTIGOS ORIGINAIS
Licencia
Proposta de Política para Periódicos que oferecem Acesso Livre Adiado
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho licenciado simultaneamente sob uma licença
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/, permitindo o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria do trabalho e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).